За словами радника глави МВС Вадима Денисенко, серйозні бої нині тривають біля Баришівки, а також в районі населених пунктів Буча, Гостомель та Ірпінь. На цих напрямках ЗСУ не тільки тримають оборону, не даючи противнику захопити столицю, а й просуваються вперед, вибиваючи російських окупантів подалі.

«На Київщині ми стоїмо, переходимо до контрнаступу та рухаємося уперед. На сьогодні є звільнені населені пункти на території області», - сказав він.

Підтвердив цю інформацію й заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич. За його словами,  ЗСУ нині контролюють регіон і працюють над унеможливленням ведення артилерійського вогню супротивником.

«Ситуація в Києві та навколо Києва стабільна, контрольована повністю нашими збройними силами. Є невелика напруга в районі Ірпеня: ситуація напружена, але повністю нами контрольована. На сьогодні на броварському та бориспільському напрямках противник зупинив свої наміри здійснення переміщень, до активних дій не готовий. Це засвідчують і радіоперехоплення, і наші дані розвідки. На напрямку Ірпеня противник намагається відновити наступ і повністю захопити Ірпінь. Ці спроби успіху не мають», – зазначив він.

За словами бригадного генерала, ЗСУ контролюють величезну кількість області. «Вживається заходів щодо унеможливлення ведення вогню з артилерії по місту та його околицях. На сьогодні завдання майже повністю виконане, за винятком Ірпеня і Лютіжа, де противник наносить вогневі ураження по цих містах. Макарів на сьогодні перебуває у сірій зоні. Він не контрольований ніким. У противника не вистачає запасів, атакує наскоками», – підсумував він він.

Своєю чергою, голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк зазначив, що  на окремих напрямках ворог намагається вести штурмові дії. Здійснює авіанальоти та намагається нанести вогневе ураження окремим підрозділам ЗСУ. Успіху не має. «За минулу добу зафіксовано більше 30 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільші руйнування внаслідок обстрілів у Бучанському районі (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади),  Броварському районі (Великодимерська громада), Вишгородському районі (Димерська, Іванківська громади)»– поінформував він.

Напружена ситуація нині й в Славутичі . Сьогодні зранку підрозділи російських окупаційних військ вторглися в містечко.  Росіяни захопили приміщення місцевої лікарні та міського голову Юрія  Фомічіва . Натомість місцеві мешканці вийшли на проукраїнський мітинг з національною символікою. Окупанти  відкрили вогонь в повітря та кидали у натовп світошумові гранати. Але жителі не розійшлися, навпаки їх стало більше. Як повідомляють деякі ЗМІ, нещодавно  мера Славутича відпустили. Виступаючи на мітингу Юрій Фомічів підтвердив, що був у полоні, заявив, що підтримує народ та пишається містом, а також окреслив вимоги окупантів.

Далі буде….