Вже понад місяць внаслідок військового вторгнення Російської Федерації українці позбавлені мирного неба.

Російська агресія спричиняє справжній геноцид українського народу. Своїми ракетно-бомбовими ударами, обстрілами з далекобійної артилерії та систем залпового вогню російські війська руйнують не лише інфраструктуру наших міст. Окупанти знищують нашу сільськогосподарську техніку та нафтобази з запасами палива, вкрай необхідного для здійснення посівної кампанії. Неможливість відсіятися буде мати наслідки не лише для українців, а і для всього світу. У майбутньому скорочення врожаїв в Україні може спровокувати продовольчу кризу у світі. Так, зокрема, сильно постраждати може Єгипет, як найбільший у світі імпортер пшениці, ще кілька країн Північної та Східної Африки.

Та цієї катастрофи можна запобігти - потрібно лише закрити небо над Україною!

У Комітеті з питань економічного розвитку вкотре наполегливо просять наших партнерів з НАТО забезпечити українцям мирне небо та надати змогу нашим аграріям засіятись.

Безпольотна зона над Україною – це не примха, а життєва необхідність! 

З першого дня війни мова йде не лише про захист наших людей та територій. Україна забезпечує зерном понад 400 мільйонів людей у світі, але вже зараз можна лише здогадуватись якою може бути продовольча криза у світі, якщо Україна не почне посівну.

Інформаційне управління