Загалом 1505 мешканців області влаштували на роботу з початку агресії російських військ працівники Вінницького обласного центру зайнятості.

Незважаючи на непрості умови нинішнього часу, фахівці центру не припиняють контакти з роботодавцями, інформують про вакансії безробітних. Протягом місяця, з 24 лютого по 24 березня, вони допомогли знайти роботу 1505 чоловікам і жінкам, йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці Вінницького обласного центру зайнятості.

Переважна більшість з них заповнили вакансії робітничих професій. Зокрема, 326 осіб почали працювати трактористами-машиністами у галузі сільгоспвиробництва. Ще 132 чоловіки отримали роботу водіїв транспортних засобів.

Найбільше робочих рук нині потребує аграрний сектор. Роботодавці шукають операторів машинного доїння корів, птахівників, садоводів, плодоовочівників, робітників фермерських господарств.

До центру зайнятості почали звертатися також вимушені переселенці з регіонів, де тривають бойові дії. Частині з них надано статус безробітних і вони почали отримувати допомогу від держави.

Загалом на Вінниччині нараховується майже 60 тисяч біженців.