Ситуація залишалась украй важкою. Російські окупанти не полишали спроб захопити Рубіжне та Попасну. Воїни ЗСУ відбивають ворожі атаки. Міста вільної Луганщини - під українським прапором! Через відсутність успіху в просуванні загарбники казяться та зривають зло на мирних жителях.

Під постійним щільним вогнем перебувають житлові квартали у кожному з міст. У Лисичанську від ворожих обстрілів запалали 9 житлових будинків, у Сєвєродонецьку – 5 будинків та школа, у Рубіжному – одна будівля. У Попасній безперервно чинила обстріли авіація, в Лисичанську - артилерія. В містах чимало загиблих і поранених, кілька десятків мешканців врятовано з-під завалів. 

«Двоє діток віком майже два і майже 8 років, які разом зі своїми батьками потрапили під обстріл, у важкому стані в лікарні сусідньої області, малечі загрожує ампутація обох нижніх кінцівок. Лікарі будуть робити все можливе…», - повідомив очільник області Сергій Гайдай.

На знімках: наслідки обстрілів міст Луганщини.

Доки триває евакуація, влада закликає мешканців виїжджати у більш безпечні місця. Адже щоразу вивозити людей стає дедалі складніше.

«Вибір їхати чи не їхати з області, кожен робить самостійно, орієнтуючись на власні обставини, але ми не можемо втрачати вас… Подбайте про себе, подбайте про ваших дітей! – зазначив Сергій Гайдай, звертаючись до луганчан. - Сидіти і чекати доброти ворога - не на часі, загарбники прийшли вбивати, і чинять убивства щодня. Нині хочуть вбивати ще більше, минулий день - яскравий приклад».

Загалом упродовж доби через потужні обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Кремінної пошкоджено понад 18 об’єктів, з них шість багатоквартирних та шість приватних житлових будинків, будівля Управління патрульної поліції, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури, автомобілі. 

В одному з міст унаслідок ворожого обстрілу під час виконання службових обов’язків загинув поліцейський. Обстріли вкотре не зупиняються.

Фото зі сторінки Сергія Гайдая у Фейсбук.