Михайло Радуцький повідомив, що у місті Тростянець Сумської області російські війська розстріляли танками та мінометами одну з найсучасніших лікарень в Україні.

Заклад оновили у жовтні минулого року в межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зробили капітальний ремонт будівлі: змінили всі мережі - систему водопостачання, каналізації, опалення, замінили вікна, встановили кисневий резервуар, провели термомодернізацію, закупили нові меблі та сучасне обладнання. У кожній палаті встановили медичні ліжка, санвузли, холодильник, телевізор, підключили інтернет.

«У невеличкому місті на 20 тисяч осіб відкрилась сучасна лікарня, яка відповідає європейським стандартам якості. Виглядала вона як одна з приватних лікарень столиці і була прикладом для інших закладів в Україні», - розповів Михайло Радуцький.

За його словами, тиждень тому путінські варвари, розуміючи, що не втримують місто, вирішили знищити всі цінне. Окупанти направили танки, міномети на будівлю та довгий час обстрілювали її.

Після того, як ЗСУ звільнили місто, виявилось, що лікарня непридатна до прийому хворих. Наразі сапери та вибухотехніки обстежують будівлю. Пацієнтів з міста доводиться відвозити до медзакладів Охтирки, Сум чи Полтави.

«Ми обов’язково збудуємо нову лікарню у Тростянці та виженемо путінських фашистів з нашої землі», - заявив Голова Комітету з питань здоров‘я нації.

Інформаційне управління