Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з колегинями-депутатками Марією Іоновою, Юлією Ковалів, Євгенією Кравчук, Лесею Забуранною та Анастасією Радіною зараз перебуває з робочою поїздкою у Канаді. Українська делегація зустрілася з Прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, віцепрем’єркою-міністеркою фінансів Христею Фріланд, міністром іміграції, біженців і громадянства Шоном Фрейзером, міністеркою закордонних справ Меланією Жолі, сенаторами-керівниками Комітету у закордонних справах Пітером Боемом і Пітером Гардером, групою дружби з Україною, очолюваною Іваном Бейкером та з великою кількістю парламентарів Канади. «Надзвичайне почуття відповідальності і максимальної концентрації на тому, щоб досягти результату, коли вся зала канадського Парламенту аплодує українцям за подвиг і силу, а ти - крапля надлюдських зусиль найкращого народу у світі, яка докладається до нашої спільної перемоги», - сказала голова Комітету про сприйняття української делегації в Канаді.

Головною темою у всіх зустрічах була допомога Україні. Голова Комітету наполягає, що наша країна терміново потребує великої кількості різного озброєння. Це засоби протиповітряної оборони, винищувачі, артилерійські системи, танки, БТРи, а також амуніція для військових і територіальної оборони. Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала надати цю допомогу негайно, бо зволікання - це життя українських громадян.

Наголосила на необхідності запровадити ще жорсткіші санкції проти терористичного режиму РФ і зробити все, щоб у цих санкціях не було лазівок. Усі російські банки мають бути відключені від SWIFT, персональні санкції проти російських можновладців та олігархів мають стосуватися також їхніх сімей, а їхні активи у вільному світі мають бути заморожені. Голова Комітету вважає неприпустимим, що демократичний світ продовжує купувати енергоносії в Росії, у такий спосіб фінансуючи війну в Україні. Ембарго на закупівлю нафти і газу з РФ має бути запроваджене негайно, бо лише від ЄС із початку війни Росія отримала понад 23 мільярди євро за енергоносії. Також Росію треба вигнати зі всіх міжнародних організацій за злочини проти людяності, які вона скоює в Україні. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо уже заявив про неприпустимість перебування агресора в G20.

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала докласти максимум зусиль до порятунку економіки України, яка потерпає від війни і від її наслідків, зокрема, від того, що українські кораблі зараз не можуть здійснювати експорт, багато українських підприємств просто зруйновано. Голова Комітету також привернула увагу канадських колег на міжнародні гуманітарні організації, такі як Червоний Хрест та програми ООН, які досі так і не налагодили повноцінну роботу в Україні і не надали потрібну допомогу постраждалим від війни. Голова Комітету закликала надати підтримку внутрішньо переміщеним особам в Україні, щоб вони отримали гідний прихисток і залишились в країні, а тим, які змушені були виїхати з країни - спростити процедуру в’їзду до Канади.

За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, українська делегація на всіх рівнях отримала запевнення, що Канада стоїть і стоятиме з Україною до перемоги: «Розраховуємо, що ще вчора неможливі речі далі ставатимуть щодня новою позитивною реальністю, що даватиме нам можливість добитися своїх цілей в цій праведній боротьбі».

Інформаційне управління