У церемонії підняття прапора взяв участь оперативний персонал станції, який у важких умовах окупації весь цей час забезпечував і продовжує забезпечувати ядерну та радіаційну безпеку об’єктів ДСП «Чорнобильська АЕС», – повідомляється на сторінці Державного спеціалізованого підприємства у соціальній мережі.

 

Нагадаємо:

 

31.03.2022 близько 20:00 російські окупанти покинули територію Чорнобильської АЕС. Шляхи доступу на промисловий майданчик було взято під контроль персоналу станції.

О 07 годині ранку 01.04.2022 на території зони відчуження, прилеглій до адмінбудівель («Острів»), було зафіксовано переміщення однієї одиниці важкої військової техніки, яка рухалася у напрямку міста Чорнобиля.

Радіаційний стан на майданчику ЧАЕС - без змін. Параметри обладнання, що контролюються, знаходяться в межах, визначених технологічним регламентом. Персонал, який знаходиться на зміні з 20 березня, забезпечує ядерну та радіаційну безпеку, – повідомлялося на сторінці Державного спеціалізованого підприємства у соціальній мережі на той момент.

Важливо:

Перед початком виходу з території ЧАЕС російських окупаційних військ, працівниками станції були підписані відповідні "офіційні" документи: під примусом, ще до фактичного завершення процесу.

Під час виходу військ відбулося розграбування приміщень, викрадення техніки та інших цінних речей.

Подальші дії на території ЧАЕС будуть здійснені після проведення перевірки силами українських фахівців на наявність вибухових пристроїв, – повідомлялося на сторінці Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» у соціальній мережі.

«Голос України»