Другий місяць повномаштабної війни з росією, другий місяць спротиву Української армії та Українського народу.

Україну розбудив жахливий сон. Небачені варварські звірства, які несумісні з 21 століттям продовжують мати місце в європейській країні, яка до останнього не вірила, що росія зважиться.

А росія зважилась. Зважилась на вбивство, катування та інші речі, які просто важко уявити.

Сметроносні гради накривають міста, балістичні ракети нищать цивільну інфраструктуру, а окупанти вбивають дітей, ґвалтують жінок, мародерять…

Моторошні кадри з Бучі, що на Київщині, звільненої від російських окупантів, сколихнули весь світ. Масові вбивства мирного населення, зґвалтування, знущання, катування людей, братські могили і понівечені тіла українців просто посеред вулиць - пекло, яке влаштувала армія РФ в Україні. 

Росіяни нищать українців. 

Весь світ сколихнула трагедія в Україні! Не може бути байдужих до людського горя. 

Ми закликаємо всі країни посилити санкції проти росії. Деякі санкції, які західні держави ввели проти росії, на жаль, не спрацьовують, оскільки росія вже навчилася ці санкції обходити.

Окрім того, на жаль, окремі країни не мають наміру вводити економічні санкції проти російської федерації. Зокрема, Грузія заявляє, що введення таких санкцій не входить до інтересів країни та її народу. Словакія допускає можливість розрахунку за російський газ у рублях, щоб не допустити припинення постачання газу до країни.

Україна все ж таки вірить, що ці країни зрозуміють яку незрівняну ціну платить наша країна за мир, за життя, за свободу.

На сьогодні дуже важливо було б для України, щоб і уряди Франції, Угорщини та Німеччини вплинули на Фармацевтичні компанії, які ведуть бізнес в росії.

 Servier та  Egis (Франція, Угорщина) забезпечує роботою понад 2200 осіб в російській федерації та просто заробляють гроші у росії, яка у свою чергу  виготовляє власні копії оригінальних препаратів цієї компанії. За 2021 рік компанії поповнила бюджет росії на 38 млн.долларів. А це – 38 тис.снарядів для 122-мм гармат або 535 ракет «Смерч»Ю або 6 крилатих ракет «Калібр», або 4 штурмовика Су-25, або 1 винищувач Су-30,

Компанія Stada (Німеччина) є найбільшим фармінвестором російської федерації, яка також у росії заробляє гроші та надає роботу 2500 росіянам. За 2021 рік компанія сплатила до бюджету росії 53 млн.долларів.  А це – 53 тис.снарядів для 122-мм гармат, або 750 ракет «Смерч», або 8 крилатих ракет «Калібр», або 13 танків Т-72, або 5 штурмовиків, або будь-яка інша зброя, якою ворог убиває українців.

Україні зараз просто необхідне посилення санкційного тиску на росію з метою зупинки грошового потоку до країни-агресора.

Дуже дякуємо Польщі за підтримку України та значну допомогу українському народові у війні з російським агресором. Глава польського уряду Матеуш Моравецький також вважає, що західні санкції, які наразі запроваджені проти росії, не діють. Відтак потрібні нові, реальні санкції. На відбудову України мають піти кошти з конфіскованих рахунків та майна російських олігархів та держструктур на Заході.

Дякуємо норвезькому уряду за прояв солідарності та військову допомогу Україні. Ще більшою допомогою з боку Норвегії було б нарощення видобутку нафти та газу, що стало би реальною заміною російських енергетичних ресурсів, та у такий спосіб припинення фінансування Росії.

Також дуже важливо було б  заборонити   російським кораблям заходити в норвезькі порти, а також надати Україні норвезькі системи протиповітряного захисту та протиракетні системи.

Ми переконані, що лише  жорсткі санкції та підтримка всіх країн можуть зупинити цю війну та нечувану жорстокість з боку російських окупантів.

Ми віримо, що ця війна об’єднає весь світ.  Віра у людяність та перемогу дає нам ще більше сили у боротьбі з лютим ворогом.

Інформаційне управління