1 грудня до волинян із заявою звернувся голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який перед цим перебував у п’ятиденній робочій поїздці в Польщі і Литві. Він засудив події, які відбулися 30 листопада на Майдані Незалежності та 1 грудня на вулиці Банківській у Києві. Подаємо заяву в скороченому вигляді:

«Протягом п’яти днів наприкінці листопада я зустрічався в Любліні, а потім у Вільнюсі з багатьма політиками, адміністраторами, бізнесменами. Ніхто не сказав мені, що не хоче бачити Україну в Європейському товаристві. Я відповідав тим само — теж хочу бачити Україну в Європейському Союзі. Європа — це єдиний можливий шлях розвитку України. Єдине майбутнє України — у європейських цінностях. Двері в Євросоюз для нас ніхто не закривав. Понад те, смію стверджувати, що попереду — непрості переговори. Маю найсвіжішу інформацію від Першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова: українська делегація виїжджає у вівторок для продовження переговорів на вищому рівні Євросоюзу.
Але для того, щоб вести переговори, — треба зберегти Україну, зберегти державу. Треба мати, від імені кого вести ці переговори. Я думаю, переважна більшість із вас, волинян, мене зрозуміє: заклики до революції, до насильницького повалення легітимної влади — це шлях в нікуди. На жаль, маємо гіркий «живий» досвід країн Близького Сходу і Північної Африки, де все відбувалось чи відбувається насильницьким методом: спочатку революція, а за нею — голод, холод і розруха. Не дай Боже, нашій Україні дійти до такого!
Користуючись нагодою, хочу подякувати учасникам мирних зібрань, маніфестацій, мітингів за вашу витримку і толеранцію. Хочу подякувати волинським міліціонерам та представникам інших силових органів за дисципліну, порядок і  витримку.
Прошу — не піддавайтесь на провокації і не створюйте провокативних ситуацій. Будьте мудрими! Для себе, своїх дітей, для майбутнього Волині і України, яку ми так любимо. Любити державу треба працею. Це єдиний спосіб віддати належну шану своїй державі для кожного з нас.
Дякую волинянам за розуміння. Разом з вами молюся, щоб все відбулося добре для України, і разом з вами вірю, що ми маємо майбутнє, і воно в Європі!
Як завжди, з добром і вірою до вас, волиняни».
Підготував Микола ЯКИМЕНКО.
На знімку: голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.
Фото прес-служби облдержадміністрації.