Вранці 24 лютого росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну по всій довжині спільного кордону та з території білорусі. Україна чинить запеклий опір агресору.

За останніми даними, станом на 6 квітня понад 446 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення росії – 167 дітей загинули та понад 279 зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Під час російського вторгнення, у березні 2022 року, окупанти скоїли масове вбивство українського цивільного населення у місті Буча Київської області та на його околицях.

Головні вулиці міста, подвір’я будинків та інші місця всіяні тілами мирних жителів вбитих росіянами.

Українська влада повідомила, що загинули понад 420 жителів міста, назвала цю різанину геноцидом українців і звернулась до Міжнародного кримінального суду з проханням розслідувати трагедію, що сталася в місті.

Маріуполь вже більше місяця знаходиться в постійній облозі російської армії і залишається найгарячішою точкою на Донеччині, залишається закритим для в'їзду та дуже небезпечним для виїзду як на власних автівках, так і у будь-який інший спосіб, російські війська неодноразово обстрілювали місця, призначені для збору людей, які намагались виїхати через «зелений коридор». російські військові не дають можливості навіть завезти до Маріуполя гуманітарну допомогу для цивільного населення.
Відомі світові компанії перестали працювати в росії і цим показали, що не бажають фінансувати державу, яка розпочала війну в Україні.

Водночас, коли російські військові залишають мирних громадян вмирати у підвалах, без їжі, води (ще на початку березня люди топили сніг, зараз і його немає), ліків, принижуючи їхню гідність, окремі міжнародні компанії продовжують залишатись найбільшими постачальниками харчування та сплачувати величезні податки до бюджету окупанта, фінансуючи цим убивць українського народу. Зокрема це:

Danone – провідна міжнародна компанія з виробництва продуктів харчування, яка продовжує працювати в росії. Продукція компанії: «Активіа», «Растішка», «Актуаль».

Nestle – найбільший у світі виробник харчових продуктів. Компанія заявила, що не продаватиме в росії частину товарів, як KitKat і Nesquik, але решту продукції продовжить реалізовувати. Найбільші бренди Nestle в Україні: Nescafe, Торчин, Мівіна, Світоч, Aero, KitKat, Nuts, Lion CofeeMate, NAN, Nestogen, Gerber, Purina, Gourmet, Chow Cat, Darling, Fitness (сніданки), Nestle Docello, L'Oreal.

Unilever – британська компанія, один з світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії. Компанія заявила, що припиняє експорт та імпорт в росію, але продовжить виробляти продукцію всередині країни-агресора. Основні бренди компанії: Lipton, Бесіда, Calve, Hellmann's, Domestos, Dove, Rexona, Axe, Timotei, CLEAR, Cif, Sunsilk.

Ці великі світові бренди продовжують працювати в росії та заробляти гроші омиті кров'ю українців, відмовились виходити з ринку росії, заявляючи, що не можуть залишити населення росії без «життєво важливих» товарів та послуг і це при тому, що  більшість громадян росії підтримують рішення свого президента про знищення України.

Війна росії проти українців є геноцидом і тому Danone, Unilever та Nestle  мають визначитися – чи вони продовжують фінансувати країну, яка вбиває мирне населення України, чи роблять усе, щоб зупинити війну розпочату росією проти України.

Закликаємо світові компанії перестати заробляти гроші на крові та в найкоротший термін покинути російський ринок та не вести бізнес на території країни-агресора.

Окрім того, закликаємо посилювати санкції проти росії, оскільки вона знаходить лазівки для їх обходу.

Не підтримуйте росію – державу-агресора. Підтримка росії – підтримка геноциду проти українського народу.

Заступник Голови Комітету О.Мошенець

Інформаційне управління