Заступник голови Комітету, голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко та голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка увійшли до Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану (далі - Координаційний штаб). Також до нього увійшли помічники народних депутатів, експерти у сфері захисту прав дітей.

Постанову про утворення Координаційного штабу схвалено Урядом України 16 березня 2022 року.

Днями, у межах діяльності Координаційного штабу, було проведено тренінг з працівниками прикордонної служби. Мета тренінгу - уникнення правопорушень, незаконного і безконтрольного вивезення дітей за кордон.

Про це повідомив народний депутат Павло Сушко.

«Фахівці нашого Координаційного штабу із захисту прав дітей в умовах війни провели відповідний тренінг з прикордонниками. Обмінялися контактами з уповноваженим представником ССД у всіх прикордонних областях для оперативного консультування. Тепер перебувають на постійному зв’язку для забезпечення прав дітей й уникнення незаконних спроб вивезення дітей з України. Дякую Дар’ї Герасимчук, представникам цих відомств, експерту нашого Координаційного штабу Людмилі Волинець за спільну командну роботу на захист прав дітей», - написав депутат.

Нагадаємо, понад 1,8 мільйона дітей вимушено виїхали в сусідні країни за місяць війни в Україні.

Інформаційне управління