Комітет з питань молоді і спорту пропонує виключити Російську Федерацію зі складу Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй як державу, яка здійснює геноцид українського народу, вбиває українських дітей.

Кожного дня українська та міжнародна громадськість отримує нові повідомлення про звірства російських нелюдів на раніше окупованій ними українській території. Рашисти продовжують щодня вбивати, калічити і катувати мирних мешканців, ґвалтувати жінок та дівчат, руйнувати житлову інфраструктуру, вчиняти мародерства на захопленій території.

Офіс Генерального прокурора України кожного дня фіксує тисячі воєнних злочинів, злочинів проти національної безпеки та злочинів проти людяності.

У Гостомелі в одному із гаражів поліція виявила 11 вбитих мирних громадян. На них «тренувались» російські снайпери, розстрілюючи людей, після чого вбитих склали у гаражі.

У селі Боромля в Охтирському районі Сумщини продовжують   знаходити тіла людей закатованих російськими загарбниками. У одного з чоловіків були зав’язані обличчя та руки, на правій нозі – рвані рани.

На Чернігівщині в селах Голінці, Гайвороні, Терешисі та Рубанці виявлено факти, розстрілу рашистами людей та примусу дітей копати для окупантів окопи. У Григорівці росіяни розстріляли фермера.

У селищі Новий Биків, де за свідченнями місцевих стояли кадирівці, у селян відбирали абсолютно всі продукти. Бойову техніку окупанти ставили впритул до будинків.

Селяни на Чернігівщині під окупацією були змушені пити технічну воду і пекти коржі з корму для тварин.

Безжально поводять себе російські окупанти стосовно українських дітей. 

Станом на 7 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 167 дітей та постраждало 297 дітей.

Стало відомо, що  внаслідок  артобстрілу міста Харкова 22 березня         4 -річний хлопчик отримав тяжкі поранення.

На трасі поблизу с. Ягідне Чернігівської області під час обстрілів у березні згоріла заживо в автомобілі 12-річна дівчинка.

Під час обстрілу Слобідського району Харкова загинула жінка, її трирічна донька у реанімації.

За час російського вторгнення в Україну через бомбардування та обстріли пошкоджено 928 закладів освіти, 84 з них зруйновано повністю.

І весь цей терор на українській землі, цей геноцид українського народу, ці звірства, знищення соціальної та промислової інфраструктури здійснює постійний член Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. Під гаслами  звільнення українського народу від націоналістів російські війська знищують російськомовні Харків, Маріуполь, Волноваху, Рубіжне, Лисичанськ, Сєверодонецьк, вбивають мирних громадян незалежно від віку (від старших до немовлят), мови, місця проживання, віросповідання.

Комітет  Верховної Ради України  з питань молоді і спорту вважає, що держава, що здійснює геноцид, не може бути постійним членом Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй та наполягає на виключенні Російської Федерації з Ради Безпеки ООН.

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

Інформаційне управління