Експорт української електроенергії до європейських країн допоможе їм позбутися залежності від російських енергоносіїв. Таке переконання висловив міністр енергетики України Герман Галущенко (на знімку) в інтерв’ю національному телемарафону.

Очільник Міненерго наголосив, що приєднання ОЕС України до об’єднаної енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E забезпечило додаткову стабільність і безпеку нашої системи.

“Це двосторонній рух: нам потрібна європейська енергосистема, але з іншого боку європейська енергосистема теж потребує України для своєї надійної роботи”, - зазначив він.

Герман Галущенко підкреслив, що після синхронізації навіть в умовах війни Україна почала експорт електроенергії до Польщі. Зараз  ведеться робота над тим, щоб почати більш масштабний комерційний обмін з країнами ЄС.

“Що більше Україна зможе постачати електроенергії в Європу, то менше європейці будуть споживати російські газ та вугілля. Тобто ми доповнюємо один одного у досягненні наших цілей”, - додав міністр енергетики.

Герман Галущенко наголосив, що експорт електроенергії допоможе залучити значні кошти для української економіки і відбудови країни.

Більше - у відео повної версії інтерв‘ю, – інформує Міністерство енергетики України на своїй сторінці у Фейсбуці

«Голос України»