Про це інформує Міністерство енергетики України.

Від побаченего серце обливається кров‘ю, – ділится враженнями від побаченого Міністр енергетики України Герман Галущенко. Колись квітучі містечка сповнені людським горем та стражданням від цієї звірячої навали російських вбивць, ґвалтівників, мародерів. Міста практично знищені, понівечені будинки, зруйнована інфраструктура…

Але мешканці, незважаючи на втому і пережиті жахіття, потроху відновлюють своє життя. Енергетики зараз активно цьому допомагають.

Ми поспілкувалися з представниками місцевого обленерго. Фахівці компанії відновлювали лінії електропередач навіть під обстрілами, ризикуючи своїм життям. Це було вкрай важливо для всіх, хто переховувався в підвалах від російських катів.

Тепер, коли міста звільнено від загарбників, відновлення електропостачання піде значно швидше. З 8 квітня в Ірпінському районі було відновлено понад половину мереж 10 кВ. Кілька годин тому підключено ключову ірпінську підстанцію, від якої живиться переважна більшість споживачів міста. Тривають роботи з відновлення розподільних мереж. В першу чергу відбувається заживлення об‘єктів критичної інфраструктури.

Я дуже вдячний нашим міжнародним партнерам, адже зараз ми отримуємо від них багато допомоги - обладнання, кабелі тощо. В тому числі і завдяки цій допомозі наші енергетики зможуть у найкоротші терміни відновити мережі і повернути світло в домівки українців.

Впевнений - ми все відбудуємо після цієї жахливої навали і наші містечка на Київщині будуть ще гарнішими, ніж були! – запевнив на офіційній сторінці відомства Міністр енергетики України Герман Галущенко

 «Голос України»