Про це інформує прес-центр національного перевізника вантажів та пасажирів.

 За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, війна дала поштовх для розвитку розпочатого у 2021 році проекту Kyiv City Express.

«Київська кільцева електричка стане частиною цього проекту. Менш ніж за місяць вона перевезла понад 200 тисяч пасажирів. Сьогодні ми ставимо на маршрут модернізований уже під час війни на власному підприємстві електропоїзд. Таким чином, по кільцю Києва курсують виключно модернізовані електрички», — зазначив він.

Зупинкову платформу на маршруті електрички Укрзалізниця відновила вже за час війни.

«Відсьогодні (19 квітня, – ред.) київська кільцева електричка робитиме зупинку на платформі Київська Русанівка. Ця зупинка не функціонувала з 2011 року та була в занедбаному стані. Ми в короткі терміни її реанімували, зокрема, відремонтовано та укріплено платформу. Ця зупинка буде доста популярною у мешканців Русанівки, Березняків, Соцміста та інших прилеглих кварталів», — зазначив член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

«У відремонтованій електричці ми зробили підсвітку зони посадки та висадки пасажирів, оновили санвузли, пристосували її для перевезення людей з інвалідністю (з окремими місцями), передбачили окремі місця для перевезення велосипедів, встановили нові ергономічні сидіння для пасажирів, встановили нову енергозаощадливу систему освітлення, систему пожежогасіння, інформаційну систему та інше», — прокоментував Олександр Болдов, керівник приміських перевезень Укрзалізниці.

З 21 березня 2022 року Укрзалізниця запустила рух електропоїздів за маршрутом Дарниця — Святошин, а з 27 березня відновила повноцінний рух кільцем. Зараз електричка робить 20 зупинок на своєму маршруті.

Під час війни електричка користується неабиякою популярністю, адже дозволяє швидко та безпечно дістатися до місця призначення та фактично сполучає правий та лівий береги Києва, поки столичний метрополітен працює з деякими обмеженнями,  інформує прес-центр національного перевізника вантажів та пасажирів АТ «Укрзалізниця» на своїй офіційній сторінці у мережі

 «Голос України»