Про це «Голосу України» розповів заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький (на знімку праворуч), який брав безпосередню участь в організації акції.

«Калинівська міська рада долучилася до всеукраїнської акції «Сади Перемоги» і домовилася про постачання до нашої громади високоврожайних сортів картоплі, -- розповідає Віктор Кособуцький. -- Отримали Рів’єру та Пікассо голландської селекції. Поставила їх компанія «Агріко Україна». Гуманітарну допомогу нашим селянам підприємці надали разом з Інститутом картоплярства Національної академії аграрних наук України».

За словами співрозмовника, напередодні акції вони попередили старост сіл, щоб охочі отримати посадкову бульбу зверталися до них. Так сформували заявки.

Таких виявилося чимало. У цьому посадовець переконався особисто сьогодні, 22 квітня, коли роздавали картоплю у центрі Калинівки.

«Щоб пришвидшити роботу і виконати її організовано, довелося мені особисто піднятися в кузов автомобіля, яким доставили насіння, засукати рукава і видавати сітки з картоплею, -- каже співрозмовник. -- Зрозуміло, охочих було значно більше, ніж можливостей забезпечити усіх насінням. Однак допомога, яку ми отримали, є вкрай важлива за нинішніх умов. Маємо забезпечити продовольством не тільки свій регіон. Треба буде допомагати тим областям і районам, де люди позбавлені можливості обробляти землю через російських агресорів».

Віктор Кособуцький уточнив, що Калинівська громада -- одна з тих, де традиційно віддають перевагу вирощуванню картоплі. Нею займаються як сільськогосподарські підприємства, так і селяни на присадибних ділянках. Саме тому міська рада звернулася з проханням допомогти насінням бульб. Співрозмовник з особистого досвіду знає, що оновлення сортів картоплі підвищує її урожайність. А сорти елітні, то вірить, що віддача від них буде істотна.

Про гуманітарну допомогу мешканцям Калинівської громади написали також на Фейсбук-сторінці компанії «Агріко Україна».

«Ми вирішили стати до лав тих компаній, що відбудовують нашу славну Україну, передають населенню гуманітарну допомогу, -- йдеться у повідомленні. -- За сприяння наших партнерів Інституту картоплярства НААНУ, очолюваного Миколою Фурдигою, компанія «Агріко Україна» організувала безоплатну видачу насіннєвої картоплі жителям Калинівськлої громади. Таку само місію продовжимо в інших регіонах держави».

Фото з Фейсбук-сторінки «Агріко Україна».