Про це інформує Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на своїй сторінці у мережі.

Запорізька АЕС продовжує працювати в енергосистемі України! Поточна потужність енергоблоків Запорізької АЕС цілком достатня для повноцінної життєдіяльності населення та роботи промислових об’єктів.

Запорізька АЕС працює з дотриманням норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки. Радіаційний, екологічний та протипожежний стан на території промислового майданчика та санітарно-захисної зони в межах норми.

Радіаційний фон на проммайданчику становить 11 мікрорентген за годину, в санітарно-захисній зоні –  8–12 мкР/год, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування ЗАЕС.

Енергоблоки Південноукраїнської АЕС працюють у штатному режимі. Зауважень до роботи обладнання та персоналу, який його експлуатує, немає.

Радіаційній фон на промисловому майданчику відповідає природним фоновим значенням, які було заміряно до пуску АЕС. Станом на 23 квітня він становить 0,12 мкЗв/год. 

Викиди та скиди радіоактивних речовин у довкілля не перевищують встановлених допустимих значень.

Енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Експлуатація основного та допоміжного обладнання на Хмельницькій АЕС проводиться згідно з вимогами регламентів та експлуатаційної документації.

Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС та в зоні спостереження не змінювався і перебуває в межах норми.

Основне обладнання, приміщення, будівлі, периметри захищених зон, прилеглих територій та особливо важливі об’єкти ХАЕС – під посиленою охороною.

Радіаційний фон на промисловому майданчику станції та в зоні спостереження не перевищує допустимих норм, показники на рівні нормальної експлуатації енергоблоків та не перевищують природних фонових значень.

Безпека понад усе!

Про це інформує Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на своїй сторінці у мережі

«Голос України»