Про це інформує Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на своїй сторінці у мережі.

«Камери спостереження ПАЕС зафіксували одну із цих ракет у той момент, коли вона мало не поцілила в ядерний реактор. Із жахом можна представити, якби ракета все ж таки вдарила по станції або потрапила в блок! Це була б катастрофа планетарного масштабу! Цей черговий акт ядерного тероризму рф загрожує безпеці всього світу!» – наголосив керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін (на знімку).

Цей інцидент, спровокований агресором, потребує якнайшвидшого скликання спеціального позачергового засідання Ради Керуючих МАГАТЕ.

«Ми вкотре звертаємось до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму рф, виводу її військових формувань з терріторії ЗАЕС та встановлення демілітаризованих зон навколо українських АЕС», – сказав пан Котін.

Крім того, МАГАТЕ повинно виступити з вимогою негайного припинення обстрілів території України крилатими ракетами та ракетами класу Іскандер, Калібр тощо.

«Також ми бачимо необхідність у посиленні нашого проекту резолюції 11-ї надзвичайної спеціальної сесії Генеральної асамблеї ООН окремим пунктом резолютивної частини», – зазначив очільник Енергоатома.

Зокрема, там має міститись вимога Генасамблеї ООН до рф стосовно негайного припинення обстрілів території України крилатими та оперативно- тактичними ракетами, «адже це загрожує потраплянням снарядів в ядерні об'єкти з катастрофічними для всього людства наслідками і є актами ядерного тероризму».

Про це інформує Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на своїй сторінці у мережі

 «Голос України»