Михайло Радуцький заявив, що новий корпус «Охматдиту» почав працювати на повну потужність.

За його інформацією, на цей час у новій будівлі працює 11 сучасних операційних. Відкрилось нове операційне відділення, де передбачені можливості для надання високоспеціалізованої хірургічної допомоги. Працюють абдомінальні та торакальні хірурги, щелепно-лицеві та мікрохірурги, ортопеди, гінекологи, нейрохірурги, проводяться хірургічні втручання новонародженим. На окремому поверсі організовано відділ гнійно-септичних операцій.

Михайло Радуцький зазначив, що на початку війни у корпусі відкрилось нове відділення. В ньому є три операційні із реанімаційними ліжками в одному місці, щоб максимально пришвидшити час діагностики та надання медичної допомоги. У відділенні проводять невідкладні операції найважчим пацієнтам, яких небезпечно переміщати навіть у межах лікарні.

«Відкриття нового корпусу дозволить лікарям працювати у сучасних умовах, на найновішому обладнанні. Фахівці «Охматдиту» завдяки збільшенню кількості операційних зможуть проводити більше хірургічних втручань, відповідно й рятувати більше життів», - наголосив Голова Комітету з питань здоров‘я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Михайло Радуцький нагадав, що зводити новий корпус головної дитячої лікарні країни почали в далекому 2011 році, але з різних причин він перетворився на довгобуд. У 2020 році Президент Володимир Зеленський взяв питання відкриття будівлі під особистий контроль.

Також, минулого року Комітет з питань здоров‘я нації провів виїзне засідання у конференц-залі нового корпусу. На ньому розглянули проблемні питання, які не дозволяли повноцінно задіяти будівлю у лікуванні дітей. Зокрема, розблокування тендерів на закупівлю обладнання, погашення боргів лікарні та підвищення зарплат працівникам закладу. Також при розгляді державного бюджету на 2022 рік члени Комітету внесли поправку щодо додаткового фінансування «Охматдиту» та виділення 229 млн грн на закупівлю обладнання для нового корпусу лікарні.

«Всі ці заходи дозволили поступово переводити відділення дитячої лікарні до нового корпусу, а з початку війни корпус запрацював повноцінно», - поінформував він.

Інформаційне управління