Сьогодні керівництво ДП «НАЕК «Енергоатом» разом з ветеранами-атомниками й ліквідаторами аварії на ЧАЕС, зі складу громадських організацій «Промінь 5-2» і «Товариства ветеранів та інвалідів аварії на ЧАЕС», поклали квіти до Меморіалу пам’яті героям-чорнобильцям у Деснянському районі столиці. 

                                       

Під час спілкування з ліквідаторами Петро Котін підкреслив, що попри важкі уроки Чорнобиля людство вперше у світовій історії опинилося перед загрозою ядерного тероризму. Найбільша АЕС Європи – Запорізька – окупована, причому під час її захоплення росіяни обстріляли енергоблоки з танків, а тепер над станцією ще й регулярно літають крилаті ракети,  персонал же понад півтора місяці перебуває під постійним тиском окупантів.

Проте Україна не тільки вистоїть, але й поверне своє та переможе, підкреслив пан Котін.

У свою чергу керівник ГО «Промінь 5-2» Олександр Зеленцов зазначив, що світове співтовариство має активніше  протистояти ядерному тероризму росіян в Україні та не допустити повторення страшних подій квітня 1986-го.

До мітинга в пам'ять про Чорнобильську трагедію долучилися також представники Атомпрофспілки та громадськість Деснянського району Києва. Саме цей район свого часу став прихистком і новим місцем проживання для тисяч людей, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

Подробиці на телеграмканалі ДП «НАЕК «Енергоатом»

«Голос України»

Фото з відкритих джерел