Щодня в Україні народжуються немовлята. За два місяці війни на Вінниччині народилось 1748 малюків - 850 дівчаток та 898 хлопчиків.

Медиками у Вінницькій області прийнято 253 пологів у жінок, які покинули свої домівки через бойові дії російських вояк на території України. Пологові стаціонари на Вінниччині працюють в звичайному режимі та забезпечені лікарськими препаратами і предметами догляду для вагітних, породіль та новонароджених.

«Ми працюємо над тим, щоб новонароджені та їх матусі були забезпечені усім необхідним.

На постійному проживанні у Вінницькій області станом на 26 квітня перебуває 142 288 переселенців. З них 42 868 - діти та 939 - маломобільні люди. Тобто, кожен третій переселенець на Вінниччині - дитина.

Ми робимо все можливе, аби українці, які з дітьми рятуються від війни на Вінниччині, мали комфортні умови перебування. Ми віримо, що родини повернуться додому, але зараз ми повинні подбати про переселенців та дітей які знайшли прихисток у наших громадах.

Спільно з Вінницькою військовою адміністрацією в громади привозимо гуманітарну допомогу, приділяючи особливу увагу потребам дітей. Передаємо підгузки, дитяче харчування, іграшки, розвиваючі ігри, одяг, продуктові набори. Щоб допомогти дітям, їхнім батькам та опікунам знизити рівень стресу, впоратися з емоційним навантаженням, ми з командою розробили всеохопну програму підтримки для дітей. Організовуємо вистави лялькового театру в селах. Проводимо інтерактивно-розважальні ігри, під час яких діти роблять свої перші кроки в акторській майстерності та пробують себе у ролі улюблених героїв. Організовуємо в громадах надання психологічної допомоги дітям і дорослим. Культура, психологічна підтримка, соціалізація і допомога, це все згладжує біль війни», - розповіла Ірина Борзова.

На Вінниччині перебувають переселенці з Київської, Луганської, Харківської, Сумської, Житомирської, Донецької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Хмельницької, Черкаської, Запорізької областей. Через російську агресію люди з дітьми змушені покинути свої домівки у Харкові, Прилуках, Херсоні, Бучі, Кривому Розі, Балаклії, Щасті, Одесі, Ворзелі, Рубіжному, Чугуєві, Мелітополі, Ірпені, Гурзуфі, Слов’янську, Попасній, Маріуполі, Ізюмі, Гостомелі, Сумах, Волновасі, Краматорську, Лисичанську…

«Діти, які бачили жахіття війни, пережили страх і біль, потребують нашої підтримки і допомоги», - зазначає Ірина Борзова.

Тримаємось разом.

Віримо в перемогу України.

Інформаційне управління