У пілотних громадах українці зможуть отримати послуги за допомогою мобільних цифрових валіз. Вони використовуватимуться як пересувні робочі місця адміністратора ЦНАП.

Про це інформує віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Послуги через мобільні цифрові валізи зможуть отримувати особи з інвалідністю, люди старшого віку, громадяни, які перебувають на лікуванні, ті, хто проживає у віддалених населених пунктах громади.

Цифрові валізи в рамках програми EGAP передаються пілотним громадам у цільових регіонах програми: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Луганській та Одеській областях.

Важливо, щоб ті, хто не може прийти до ЦНАП, мали можливість отримати послуги вдома. Війна не має зупиняти процеси надання послуг. Більше про проект за посиланням (https://hromada.gov.ua/project/cifrovi-valizi).

Програма «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (Програма EGAP) реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України. Програма впроваджується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

Про це інформує віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі.

Наша довідка

Цифрова валіза – що це?

Це віддалений підрозділ чи пересувне робоче місце адміністратора ЦНАП. Завдяки портативному обладнанню усі категорії населення зможуть отримати адмінпослуги. Адміністратор може надати послуги громадянам, яким важко пересуватися, вдома чи у лікарні

Переваги

Для органів влади

  • інтеграція додаткових послуг у ЦНАП
  • забезпечення доступності адмінпослуг для всього населення громади
  • покращення якості надання послуг

Для громадян

  • досконала організація надання послуг завдяки мобільності адміністратора ЦНАП
  • зручний спосіб отримання результату послуги
  • широкий спектр доступних послуг

«Голос України»