Провідною темою доповіді стала Воднева стратегія України.

Про це інформує Міністерство енергетики України.

 «Попри війну, Україна дотримується планів щодо інноваційних підходів в енергетиці, зокрема, й щодо розвитку водневої енергетики. Європа вбачає Україну одним з ключових партнерів у майбутньому розвитку водневої енергетики. Впевнена, що водень посідатиме ключову роль у розвитку «чистої», безвуглецевої енергетики», - зазначила Юлія Підкоморна (на знімку).

Зараз робоча група при Міненерго під керівництвом Юлії Підкоморної завершує розробку Водневої стратегії України.

Документ стане основою для впровадження ефективної державної політики поводження з воднем на основі стратегічних документів ЄС. Стратегія передбачатиме перспективи створення та функціонування інфраструктури магістрального транспортування водню, створення хабу зі зберігання водню та перевезення його водним, залізничним та вантажним транспортом.

Учасники засідання високо оцінили напрацювання щодо Водневої стратегії і запропонували продовжити діалог стосовно розробки документа і його подальшого втілення відповідно до європейських стандартів, інформує Міністерство енергетики України на своїй сторінці в мережі.

Довідково

Hydrogen Europe є провідною організацією, що об’єднує понад 350 компаній, 20 регіонів ЄС та 30 національних асоціацій.

Бачення організації полягає у забезпеченні глобальної вуглецевої нейтральності шляхом прискорення європейської водневої промисловості.

«Голос України»