Дурість -- єдине, що не просять у борг.
 
Вимова буквосполучення ДУДБ настільки ж важка, як і вимова слова нгуінгм, котре навіть Гуллівер вимовляв важко, і навіть заїкався. Саме з цієї причини ДУДБ, або Департамент управління державним боргом перейменований на Департамент управління урядовими апетитами (ДУПА -- рос.), що легче вимоляється, хоча й не так часто вживається (вживається у пристойному суспільстві). 
 
Звісно, борг не має ні керма, ні педалей, ні також гальм, і тому управляти ним складніше, ніж мустангом без стремен, сідла, поводів, однак якщо хтось вважає, що ним можна управляти (той, хто взяв і бере борг у борг і хто його осідлав), отже, є ним управління!
 
І справді, беруть борг у борг і правлять у потрібному собі напрямку, а коли прибуває він у кінцевий пункт для себе призначення, там його, як щось складове, одразу розбирають на запчастині (запасы частные -- рос.), і однією частиною частин запасаються одні приватники, другою -- другі, третьою -- треті... І так до кінця останньої частини. Після чого вважається й розуміється (оскільки не можна без розуміння), що управління всіма частинами як цілим, відбулося відповідно й законно закінчилося.
 
Однак борг не горить і не тоне, як і будь-яке (чуже) казенне майно: він відновлюється з будь-якого попелу і виринає з будь-якої глибини, і вже дрібними частинами, що на них розчинився, опиняється на шиї тих, хто не є учасником у його великих частинах, а лише має таку частку, яку можна й не представляти тут, оскільки кожен здатен її сам представити. Тому що кожен бачив, як осідає пара, і так само попіл...