28 листопада близько 18-ї години у Харкові скоєно уже п’ятий за рахунком напад на інкасаторський екіпаж. До численних жертв додалися ще два працівники інкасаторської служби. НП знову сталася на очах багатьох перехожих. Убивця холоднокровно розстріляв з автоматичної зброї одного із членів екіпажу інкасаторської машини, пізніше його вбитого колегу знайшли вже у викраденій машині.

Спочатку інформація з вуст керівництва ГУ МВС у Харківській області була досить лаконічною. Зловмисники викрали інкасаторську машину і зникли в невідомому напрямку. Передбачається, що вони можуть рухатися в бік кордону з Росією. В області введено план-перехоплення. У машині Держслужби охорони перебувало троє інкасаторів. Один із них загинув, ще одного взято в заручники. Третій живий, його місцеперебування — таємниця слідства. 
Близько 20:30 зниклий автомобіль виявили на окружній дорозі, у районі селища Липці. Це за два кілометри від місця, де було скоєно напад. На передньому сидінні машини знайшли тіло другого інкасатора.
За свідченнями очевидців, злочинець діяв сам. Відомі його прикмети. Злочин був ретельно спланований, у нападника були спільники. За деякими даними, викрадено було переважно золото.
Міліція звернулася до всіх громадян із проханням надати будь-яку інформацію про особи зловмисників, їх місцеперебування або обставини скоєння злочину.