До проекту столичної влади «Картка киянина» долучилися нові партнери. Вони готові надавати знижки на свої товари й послуги власникам соціальних карток, які видають пільговикам і пенсіонерам, чия пенсія не перевищує 1500 гривень. Про це під час круглого столу, присвяченого реалізації проекту, повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. У дискусії також узяли участь представники компаній, які вже стали партнерами проекту «Картка киянина», ведуть переговори щодо приєднання до нього або виявили бажання підтримати соціальні ініціативи Київської міськадміністрації.

За словами радника голови КМДА Дмитра Турчака, на сьогодні киянами найбільш затребуваним є торговельний додаток «Картки киянина», який передбачає надання знижок. «Оскільки кияни цікавляться знижками, ми передусім залучаємо партнерів, готових співпрацювати в цьому напрямку, — каже         Д. Турчак. — У грудні за «Карткою киянина» можна буде одержати знижки до 5% у магазинах «Фуршет» і «Фокстрот», а також знижки до 10% у 13 аптеках двох мереж — «Наша аптека» і «Фармасіті».

Представник мережі магазинів «Фуршет» повідомила, що знижками можна буде скористатися вже з 2 грудня. На продукти, ціна яких підлягає державному регулюванню, знижка становитиме 3%, на решту товарів — 5%. Зазвичай знижка на 3% надається покупцеві після того, як він придбав товарів на суму 20 тисяч гривень, а власникові «Картки киянина» знижка на 5% надаватиметься одразу, без додаткових умов.

Знижками в «Фокстроті» можна буде скористатися з другої половини грудня, купуючи товари трьох торговельних марок «Бравіс», «Делфа» і «Ле Шеф».

Крім того, 1 грудня інтернет-провайдер «Тріолан» розпочинає безстрокову акцію з безплатного підключення кабельного телебачення й Інтернету власникам «Картки киянина». Зазвичай ці послуги коштують близько двохсот і ста гривень відповідно. Аптечні мережі, які долучилися до соціального проекту, попередньо провели моніторинг цін на найзатребуваніші ліки і готові надати на них знижку 10% від мінімальної ціни на ринку. Представники видавничого дому «Толока» нагадали про те, що вони надають власникам «Картки киянина» знижки від 17% до 20% при передплаті на п’ять видань за тематиками городу, кулінарії й домоводства. Крім того, під час круглого столу банки «Михайлівський» і «Русский стандарт» заявили про свою готовність долучитися до проекту «Картка киянина» і обслуговувати населення разом з банком «Хрещатик». За словами Руслана Крамаренка, міська влада приділяє особливу увагу «Картці киянина», тому що це ефективний інструмент реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в столиці.

З 1 січня пластик, який можна використовувати як проїзний, лише поповнюючи рахунок, а також для оплати комунальних послуг, поповнення мобільного, придбання квитків, зможуть одержати всі охочі жителі столиці. Також нею можна буде розраховуватися майже за всі послуги.

Нагадаємо, що картку почали видавати з березня минулого року пільговикам і пенсіонерам. «Сьогодні нею користуються 250 тисяч чоловік. Ще 100 тисяч одержать її до кінця року. З 1 січня картку зможуть одержати всі охочі», — пояснив Руслан Крамаренко. 

Для того щоб одержати картку, жителям столиці потрібно звернутися у відділення банків — партнерів проекту, написати там заяву й через певний час одержати картку.

Вл. інф.