У Новій Каховці організатори «танців на кістках» запросили городян на концерт. Але «забули» попередити, що пісні глядачі слухатимуть під дулами автоматів російських військових. І ті ж військові будуть заглядати в кишені чоловіків та в сумочки тих жінок, котрі чомусь здалися їм підозрілими.

У місті Бериславі загарбники до свята «перемогли» міськраду – вигнали службовців з її будівлі, та почепили біля входу свій триколор. Однак містяни наруги не стерпіли, й здерли з флагштоку російську ганчірку. 

Передсвятковий погром в органі місцевого самоврядування озлоблені чужинці влаштували і в легендарному вже селі Чорнобаївці під Херсоном, де сили ЗСУ неодноразово громили «переможців» й ліквідували двох рашистських генералів. Відігралися на громаді: влаштували у службових кабінетах розгардіяш, повиламували двері канцелярських сейфів, вилучили папери. Обшукали й будинок голови Чорнобаївської ТГ Ігоря Дударя – той після візиту бандитів у формі потрапив до лікарні. А секретаря сільради Євгена Родіонова взагалі викрали, і його доля залишається невідомою. Замість Ігоря Дударя у Чорнобаївку призначили гауляйтера Юрія Турулева, котрий до того був директором автостанції і погодився служити окупантам заради «підвищення».

А в Херсоні перед святом побував цілий кортеж джипів із літерою Z на бортах і в супроводі БТРа. Кортеж привіз ватажка маріонеткової «ДНР» Дениса Пушиліна й вірного лакея з путінського охвістя – секретаря генеральної ради провладної партії «Єдина Росія» Андрія Турчака.

Та якщо Пушилін висловлював зацікавленість в херсонському зерні та овочах, то московський зайда зробив політичну заяву, повідомивши наступне: «Хотів ще раз, звертаючись до мешканців Херсонщини,сказати, що Росія тут назавжди» (цитата). 

Таким чином, ні про яку «демілітаризацію» та «денацифікацію» України вже не йдеться: Україну режим кремлівського тирана розглядає суто як здобич – територіальне придбання. Сам Путін про це, звичайно, не говорить, але виступ Андрія Турчака зайвий раз довів справедливість народної мудрості: що в пана на умі, те в його лакея на язиці.