Про це напередодні оголосила координаторка Пулітцерівської премії Марджорі Міллер. «Пулітцерівська рада присуджує спеціальну премію журналістам України за їхню мужність, стійкість та відданість правдивому висвітленню подій під час нещадного вторгнення володимира путіна у їхню країну та його пропагандистської війни в росії», – цитує пані Міллер Укрінформ.

При цьому було наголошено, що попри обстріли, викрадення, окупацію та смерті у лавах наших журналістів вони наполегливо намагаються передати точну картину жахливої реальності, «що робить честь Україні та журналістам усього світу».

Варто зазначити, що Пулітцерівська премія – одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики та театру. Її вручають щорічно починаючи з 1917-го в перший понеділок травня опікуни Колумбійського університету в Нью-Йорку. Нині це вже 106 рік від заснування нагороди.

Сума такої премії нині становить 15 тисяч доларів.

«Гіркою ціною дається ця відзнака… Вічна слава Героям-медійникам». Так прокоментував подію голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.