Найбільше приїжджих медиків працює саме у Центрі екстреної медичної допомоги, обласній клінічній лікарні, районній лікарні Сокирян, обласному будинку дитини, міській дитячій поліклініці, ЛШМД тощо.

За словами генерального директора ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимира Єленєва, з початку війни прийняли на роботу вісьмох колег-переселенців: лікарів, фельдшерів і водія, які у себе вдома також працювали у системі екстреної медичної допомоги. Їхня географія дуже широка – від Бучі й Маріуполя до Краматорська й Харкова. Щоправда, дехто з них нині повернувся додому, зокрема лікар із Бучі та двоє лікарів з Харкова.

Що стосується "швидких" для армії, то це 14 власних автомобілів: одна машина «Mazda», 7 УАЗів та 6 «Peugeot». Їхні бригади задіяні у перевезенні поранених, з початку війни вони уже транспортували сімох бійців зі шпиталів Житомирської і Вінницької областей до Чернівців.

Допомагаємо також колегам із центрів екстреної медичної допомоги Київської, Харківської, Сумської, Полтавської, Чернігівської та Черкаської областей, яким сьогодні дуже сутужно. Відправляємо їм ліки, бинти, джгути, інші вироби медичного призначення, медичні ноші тощо з наших запасів, передані благодійниками та придбані за кошти працівників нашої установи", – розповідає Володимир Єленєв.

Крім того, за його словами, на ініціативу перерахувати одноденний заробіток на потреби наших захисників відгукнулися більшість працівників закладу. Так, за березень перерахували ЗСУ 453 507 гривень, а у квітні – ще 396 953 гривень, тобто разом понад 850 тисяч гривень.

Фото автора.