Про безкорисливу допомогу друзів з польського міста Ополе повідомляє сайт Вінницької міськради.

У повідомленні наголошують, що всі 12 разів охочих вирушити в сусідню країну перевозять безплатно (на знімку). Після приїзду в Ополе їх зустрічають представники тамтешнього волонтерського центру. Хтось залишається в Ополе, для них шукають можливості для проживання, інші вирушають далі у пошуках безпечних місць у Польщі чи їдуть в інші країни.

12-й гуманітарний рейс зустрічав Дмитро Мира, директор мережі комунальних закладів Вінницької міськради — «Центр підліткових клубів за місцем проживання». За його словами, поляки привезли продукти харчування тривалого зберігання, одяг, взуття, засоби гігієни і навіть іграшки для дітей.

У зворотний шлях знову взяли вимушених переселенців, які прибули до Вінниці з інших міст нашої держави.

«Ми постійно на зв’язку з такими людьми, — каже Дмитро Мира. — Рейси з Ополе зазвичай відбуваються раз на тиждень. За цей час проводимо реєстрацію охочих поїхати до Польщі, складаємо списки. Розповідаємо, хто на них чекає по приїзду до польського міста. Там працює волонтерський центр, де надають допомогу українцям, які втекли від війни у пошуках безпечного місця».

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов висловив щиру вдячність владі польського міста за гуманітарну допомогу і за надану можливість біженцям скористатися безплатними рейсами.

Фото з сайту Вінницької міськради.