Про це інформує пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

Зараз тривають перемовини Мінрегіону з представниками проекту енергетичної безпеки USAID, щодо допомоги місту Охтирка Сумської області в підготовці до опалювального сезону 2022/23. Йдеться про відновлення постачання теплової енергії та гарячої води у місті. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Інфраструктура міста Охтирка зазнала значних пошкоджень унаслідок ракетних і бомбових ударів з боку рф. Зокрема, зруйнована місцева ТЕЦ — єдиний постачальник теплової енергії та гарячого водопостачання у місті. Повне відновлення роботи підприємства потребує розроблення нової схеми теплопостачання міста та проекту відбудови ТЕЦ», – зазначила урядниця.

Відтак під час онлайн наради з представниками міської влади Охтирки та експертами проекту USAID були обговорені задачі, які будуть вирішені за участю партнерів, визначили основні завдання та терміни їх виконання.

Зазначимо, минулого тижня заступниця Міністра з робочою поїздкою відвідала місто Охтирку, під час якої оглянула об’єкти критичної інфраструктури міста, що постраждали внаслідок військової агресії рф, – інформує пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України на своїй сторінці у соціальній мережі.

Нагадаємо

Раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд уже виділив Сумщині перші 250 млн грн для ліквідації наслідків бойових дій.

«Голос України».