Здійснення героїчного вчинку – одна з підстав присвоєння назви вулиці, площі, проспекту чи парку.

Таке стверджують у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Своїми самовідданістю, героїзмом та готовністю до самопожертви заради життя і здоров’я інших, рятувальники Харківщини довели, що є гідними, аби пам’ять про них була увічнена в одній з таких назв. Вони доводили це в мирний час, а з початком військової агресії росії проти України кількість героїчних вчинків рятувальників зростає щодня.

Рятуючи людей під невпинними обстрілами, вони щоразу ризикують власними життями. На превеликий жаль, серед рятувальників є втрати. Та попри все вони не полишають свого бойового поста і залишаються вірними присязі. Завдяки їхнім зусиллям лише з початку війни врятовано понад 500 людських життів.

Український народ завжди з повагою ставився до полеглих героїв, мав традиції поховання та увічнення. Вшанування їхньої пам’яті на державному рівні є вкрай необхідним і для формування національної ідентичності.

Чи ж не символічно, що Харківська міська рада прийняла рішення про перейменування Спуску Бєлгородського на вулицю Героїв Рятувальників.

Ми вдячні керівництву міської ради та всім харків'янам за високу оцінку і вшанування подвигів наших рятувальників – інформує прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій на своїй сторінці у соцмережі.

Слава Україні!

«Голос України».