Про це інформує Фонд державного майна України.

Під час нещодавньої онлайн-дискусії «Можливості релокації бізнесу через військові дії в Україні» в.о. Голови Фонду держмайна України Ольга Батова поділилася баченням і напрацюваннями команди Фонду щодо пріоритетних напрямів на шляху відновлення економічної діяльності в Україні.

Оренда та приватизація державних активів — це додаткові можливості для відновлення і розширення бізнесу, в тому числі переміщеного. Вже зараз для роботи багатьох переміщених підприємств потрібні нові приміщення та обладнання,  каже Ольга Батова.

Перезапуск оренди й приватизації дасть змогу швидко і за адекватні гроші орендувати або ж придбати потрібне майно у держави. Ми йдемо назустріч бізнесу та пропонуємо спростити бюрократичні процедури.

Коли оренда держмайна відновиться, процедури стануть простішими та швидшими, для цього ми пропонуємо:

- скорочені терміни передачі об'єктів на аукціон та узгоджень з управляючими органами;
- повністю електронна процедура укладення та підписання договорів;
- пільгові умови оренди для релокованих бізнесів: 1 грн за 6 місяців оренди;
- знижки до 100% для орендарів  залежно від розташування об'єктів та багато іншого.

Але не орендою єдиною. Переконана: приватизація потрібна вже сьогодні. Переміщені підприємства готові купувати майно та створювати нові промислові майданчики. Основне у приватизації — щоб бізнес перетворив занедбані підприємства на активи, здатні генерувати прибуток.

Десятки підприємств «Укрспирту» та комбінати хлібопродуктів на заході України володіють усією необхідною інфраструктурою та готові стати базою для нових виробництв. Ефективний бізнес — надійний тил для воєнної економіки

Дякую Prozorro.Продажі, Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE)  та Young Business Club - YBC. Працюємо разом для відновлення економіки України! –  інформує в.о. Голови Фонду держмайна України Ольга Батова на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

 «Голос України».