Про це інформує віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров (на знімку).

Ми зібрали 12 міністрів цифрової трансформації ЄС, які висловлюють підтримку Україні з перших днів війни і допомагають вести боротьбу з агресором на цифровому фронті. Завдяки спільним зусиллям ми можемо протистояти ворогу.

Життя кожного українця поділилося на три періоди: до повномасштабної війни, під час та після. Те  саме відбулося і з цифровою трансформацією країни.

За два роки ми досягли чудових результатів. А після повномасштабного вторгнення росії в Україну почали проводити боротьбу не тільки на полі бою, а й на інформаційному та кіберпросторі.

Ми запустили чат-бот єВорог, створили ІТ-армію, запустили криптофонд і зібрали понад 60 млн доларів у крипті, застосовуємо штучний інтелект для розпізнавання облич загиблих росіян, організували UNITED24 для збору допомоги Україні, отримали понад 10 тисяч «Старлінків» для підтримки та відновлення критичної інфраструктури.

Уже сьогодні ми формуємо бачення післявоєнного уряду. Він має бути гнучким і мобільним, як ІТ-компанія. Це дасть змогу запровадити цифрові зміни швидко та ефективно.

Весь світ спостерігає за подіями в Україні в онлайн-режимі. А ми продовжуємо будувати найбільш зручну цифрову державу, здійснюємо революційні трансформації й ділимося досвідом зі всім світом.

Ми вдячні всім донорам та партнерам за підтримку й можливість презентувати наше бачення міжнародній спільноті: Українська конференція реформ, Швейцарська конфедерація , Фонд Східна Європа, платіжна система Visa, Представництво Європейського Союзу в Україні, Міжнародний та ібероамериканський фонд адміністративної та державної політики (FIIAPP) у рамках проекту «EU4DigitalUA: зміцнення інституційної спроможності, комунікація та захист даних», – інформує віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці... із Давосу.

Якщо пропустили трансляцію Diia Summit Brave Ukraine, можна переглянути в запису на ютуб-каналі «Дії».

 «Голос України».