Запорізька АЕС  продовжує працювати в енергосистемі України!

Поточна потужність енергоблоків ЗАЕС цілком достатня для повноцінної життєдіяльності населення та роботи промислових об’єктів.

Запорізька АЕС дотримується норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки. На території промислового майданчика та санітарно-захисної зони екологічний, протипожежний та радіаційний стан – у межах норми.

Радіаційний фон на проммайданчику відповідає природному радіаційному фону в місці розташування ЗАЕС.

Енергоблоки Південноукраїнської АЕС  працюють у штатному режимі. Зауважень до роботи обладнання та персоналу, який його експлуатує, немає.

Радіаційній фон на промисловому майданчику перебуває на рівні природних фонових значень, які було заміряно до пуску АЕС.

Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Експлуатація основного та допоміжного обладнання на Хмельницькій АЕС відповідає нормальному режиму роботи.

Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС та у зоні спостереження не змінювався та перебуває у межах норми.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщення, будівлі, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливі об’єкти ВП ХАЕС – під посиленою охороною.

Безпека понад усе! – інформує прес-служба НАЕК «Енергоатом» на особистій сторінці в соцмережі.

«Голос України».