Про це інформує Державна інспекція енергетичного нагляду України.

Оглянуто об’єкти у 10 операторів систем розподілу. За результатами оглядів уже оформлено 225 дефектних актів та частина актів пребувають на стадії оформлення.

Так, керівним та інспекторським складом Управління Держенергонагляду у Київській області в складі робочих груп проведено обстеження і оцінку пошкоджених унаслідок бойових дій абонентських електричних мереж та обладнання, якими здійснюється електропостачання фізичних та юридичних споживачів об’єднаних територіальних громад Київської області.

За результатами роботи були оформлені відповідні довідки виявлених пошкоджень зі встановленням класифікаційних та облікових ознак порушень. Деякі з них у Макарівській ОТГ, Бородянській ОТГ, Бучанській МТГ, м. Ворзель, що пошкоджені внаслідок бойових дій.

Роботу решти пошкоджених унаслідок бойових дій абонентських електричних мереж по Бучанський МТГ станом на кінець травня 2022 року відновлено.

Нині робочі групи продовжують заходи з фіксування та оцінки пошкоджень. Тривають роботи з відновлення електропостачання споживачів Київщини одразу, щойно проходить розмінування територій українськими військовими.

Про це інформує Держенергонагляд України на офіційній сторінці у соцмережі.

«Голос України».