Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у межах робочої поїздки зустрівся з Головою групи «Оновити Європу» («Renew Europe») у Європарламенті Стефаном Сежурне.

Насамперед Спікер Парламенту висловив вдячність за таку щиру підтримку України та солідарність не лише на словах, а й у рішеннях, які ухвалює Європарламент, адже він першим з усіх міжнародних інституцій такого рівня відгукнувся на війну, яка розпочалася в Україні.

«Основна мета мого робочого візиту — чесні та відкриті зустрічі з колегами, щоби проговорити питання отримання Україною статусу кандидата до Європейського Союзу», — повідомив Руслан Стефанчук.

Він також наголосив, що для України вирішальним є 24 червня, адже саме цього дня «Україна має отримати великий посил саме від об'єднаної Європи для українців».

Спікер Парламенту зауважив, що під час робочих поїздок до Німеччини та Франції чітко усвідомив, наскільки важливим є відкрите спілкування саме між парламентаріями: «Ми обговорювали те, що парламент не на все впливає, але я б сказав інакше — парламент може все».

«Для України дуже важливо отримати статус кандидата у контексті перелому у війні», — зазначив Руслан Стефанчук і додав, що Україна все ще нагально потребує значної підтримки з боку ЄС: у наданні військового озброєння, у потужній санкційній політиці, у фінансовій підтримці.

Зі свого боку, Голова групи «Оновити Європу» («Renew Europe») у Європарламенті Стефан Сежурне запевнив, що Європарламент залишатиметься на боці України до моменту спільної перемоги над агресором і продовжить підтримувати всіма можливими ресурсами.

«Україна  торує свій шлях та є справжнім фанатом Європейського Союзу й іде у цьому напрямку як криголам», — насамкінець резюмував Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України