Руслан Стефанчук наголосив на важливості допомоги європейської спільноти для перемоги у війні з росією та подякував Європейському Парламентові за підтримку, яку той надавав протягом усіх 105 днів з початку повномасштабної війни не лише на словах, а й у вигляді прийнятих рішень. Він також подякував народам Європи, які прихистили близько 6 мільйонів українців, що були змушені покинути власну країну через воєнні дії.

Голова Верховної Ради закликав щонайшвидше надати Україні якісне сучасне озброєння, продовжувати чинити санкційний тиск на державу-агресора та допомогти відбудувати Україну після війни, взявши під патронат постраждалі регіони.

Зрештою, пан Спікер відзначив, що однією з головних цілей для України наразі є отримання чіткої перспективи потенційного членства в ЄС, та підкреслив, що, оскільки голосування щодо надання Україні статусу кандидата відбуватиметься рівно за 4 місяці від початку повномасштабного вторгнення до України, українці прагнуть, «щоб 24 червня вся Європа сказала: «Ми підтримуємо Україну і визнаємо вас кандидатом до Європейського Союзу».

«Сьогодні ми можемо вголос заявити, що ми з честю складаємо екзамен на відповідність принципам Європейського Союзу. Адже своєю поведінкою, своїм спротивом кожен українець демонструє, що він європеєць!», - зазначив голова українського парламенту.

Своєю чергою, представники «Європейської народної партії» відзначили героїчність українців, які виборюють свою свободу, і зауважили, що вступ України до ЄС має бути ціллю насамперед не України, а самих європейців, які вірять, що отримання Україною статусу кандидата, а потім і повноцінного члена Союзу здатне привнести позитивні зміни до життя об'єднання. Вони також пообіцяли допомагати Україні всіма можливими способами й докласти всіх зусиль для того, щоби дії росії не залишилися безкарними.

«Європейська народна партія» — це найбільша група в Європейському Парламенті, яка займає близько 25% місць (176 із 705). Серед членів групи — Президентка Європейського Парламенту Роберта Мецола, Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, а також голова неформального міжпарламентського об'єднання «United for Ukraine» Андрюс Кубілюс.

Група активно підтримує Україну й ухвалила 01 червня 2022 р. резолюцію «Єдині в солідарності з Україною: захищаючи європейські цінності від війни путіна», у якій закликає до надання всебічної допомоги нашій країні, вжиття заходів для досягнення поразки росії та створення міжнародного трибуналу для володимира путіна й олександра лукашенка.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України