Руслан Стефанчук висловив вдячність Парламенту Нідерландів за підтримку. Він також наголосив, що депутати комісій Сенату та Палати Представників Генеральних Штатів Королівства Нідерланди першими закликали Уряд надати Україні важке озброєння. 

«Сьогодні 106 день війни, яку веде росія не стільки проти України, скільки проти Європи і її принципів та цінностей: життя, права на вибір і верховенства права», — зазначив Спікер Парламенту та додав, що «Україна — це Європа. І ми не зламалися, ми вистоюємо та з гідністю приймаємо цей бій від російської федерації». 

«Спитайте у нідерландських компаній, чи хочуть вони відкрити для себе українські ринки, у нідерландських фермерів, чи хочуть вони співпрацювати з українцями на наших великих агрокультурних землях, у Роттердама, чи визнає він Одесу великим портом та чи хоче співпрацювати з ним в одній мережі», — акцентував Спікер Парламенту та додав, що сподівається на позитивну відповідь.

До того ж Руслан Стефанчук наголосив, що з 2019 року Україна провела низку складних реформ, зокрема, відкрила ринок землі та побудувала інституційну структуру антикорупційної системи. 

«Ми не можемо виграти війну, яку спонсоруємо. Тому дуже важливо зробити так, щоб воювати росії стало економічно боляче», — зазначив він і додав, що треба проаналізувати, в яких питаннях росія обходить санкції та якими шляхами, перекривши їх.

Зі свого боку, депутати комісій Сенату та Палати Представників Генеральних Штатів Королівства Нідерланди повідомили, що вже триває робота над напрацюванням сьомого пакету санкцій проти рф. 

Вони також наголосили, що Парламент Нідерландів надалі підтримуватиме Україну з усіх необхідних для її перемоги рішень: від повної відмови від усіх джерел енергії, які постачає рф, відключення від SWIFT без винятків, повного припинення торговельних відносин з рф до потужних персональних санкції проти найвищого керівництва рф і членів їхніх сімей. 

«Несправедливо, коли українські діти сидять у бомбосховищах, а діти російських олігархів насолоджуються благами, які вони не створили», — резюмував Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України