Закон передбачає впровадження європейських інструментів для підвищення рівня енергоефективності. Серед них - екодизайн та енергомаркування обладнання і техніки.

На сьогодні вимоги щодо енергомаркування запроваджено до значної кількості техніки і обладнання.

"Водночас з метою забезпечення функціонування системи енергетичного маркування законом передбачено створення бази даних енергоспоживчої продукції в Україні", - пояснив начальник відділу технічного регулювання департаменту розвитку енергоефективності Андрій Махмуров-Дишлюк.

До цієї бази буде включено товари, що вводяться в обіг та на які поширюються вимоги технічних регламентів з енергетичного маркування енергоспоживчої продукції.

Держенергоефективності формуватиме та вестиме цю базу на своєму офіційному веб-сайті. Механізм її функціонування нині розробляється агентством.

Загалом створення такої бази даних забезпечить споживачів достовірною інформацією про введену в обіг енергоспоживчу продукцію, класи енергоефективності, зазначені на етикетці, та інші технічні параметри в інформаційному листі продукції, сприятиме органам державного ринкового нагляду у виконанні ними своїх обов'язків.

Нагадаємо, що завдяки енергетичному маркуванню споживачі отримують інформацію про клас енергоефективності товару, щоб зробити свідомий вибір та при подальшому використанні заощаджувати кошти на рахунках за енергоресурси.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності України на сторінці у соцмережі.

"Голос України".

Фото з відкритих джерел.