Організація об’єднує лідерок з понад 80 партій з усього світу. Останні місяці темою номер один таких зустрічей є війна в Україні, злочини рашистів. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуув народна депутатка Марія Іонова.

У статусі віце-президентки Міжнародного демократичного жіночого союзу вона зробила доповідь по ситуації в Україні — по останніх терористичних актах, які рф чинить на території України, зокрема, і з цивільним населенням. Також розповіла про неприпустиму ситуацію в Оленівці.

«Наголосила, що Україна виконує всі свої зобов’язання по зерновій угоді. А в цей же час росія продовжує вести себе зухвало, просто розстрілюючи українських військовополонених, і коїти інші мерзенні речі», — поділилася народна обраниця.

На зустрічі керівництва Міжнародного демократичного жіночого союзу обговорили підготовку до заходу щодо України 8 вересня, де представлять презентацію по злочинах рф в Україні за 200 днів війни. На цій панельній дискусії будуть присутні спікери з 83 країн. Також будуть запрошені журналісти й неурядові організації, які опікуються правами людини.

Крім того, починається підготовка до Форуму у Вашингтоні у грудні 2022 року, де тема України буде однією з ключових.

«Дуже важливо, щоб всі політичні сили системно працювали з нашими партнерами і максимально тримали тему України у фокусі інших країн, — зазначила Марія Іонова і додала: — Працюємо заради Перемоги України!».