На Дніпропетровщині стартувала друга обласна Школа молодого лідера. На відміну від торішньої, до занять у ній залучать також учнів профтехучилищ та робітничу молодь. Навчання триває з 23 листопада до кінця грудня.
У рамках цього проекту, зініційованого обласною молодіжною радою при голові ОДА, відбудуться тренінги на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії держуправління при Президентові України. Викладатимуть у школі науково-педагогічні працівники, провідні спеціалісти різних галузей, держслужбовці, тренери з менеджменту та представники донорських фондів і міжнародних організацій.
«Організатори зробили акцент на залученні до школи студентів вузів І—ІІ рівнів акредитації, а також працюючої молоді з активною життєвою позицією та бажанням отримати навички громадського лідера», — каже голова ради Сергій Кривогуз.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в облдержадміністрації, слухачі вивчають принципи лідерства, основи комунікацій і формування високоефективної команди, ораторське мистецтво, майстерність переговорів, основи державного управління та місцевого самоврядування, проектний менеджмент, діловодство. Потім вони підготують і захистять перед комісією власні проекти. За підсумками отримають сертифікати про закінчення Школи молодого лідера й можливість реалізувати свої ідеї.
Дніпропетровська область