Під жалобні церковні передзвони півтори тисячі жителів Луцька пройшли вулицями Лесі Українки, Данила Братковського, Кафедральною від Свято-Троїцького кафедрального собору до Замкової площі, де відбулися мітинг і поминальна служба по жертвах Голодомору 1932—1933 років. До самого ранку горіли тисячі лампадок під мурами Замку Любарта, а також на підвіконнях квартир лучан, в установах і організаціях обласного центру, у вітринах торговельних закладів — на знак нашої вічної скорботи.
До поминальної акції цього року долучилися і представники громадської ініціативи «Іскра», які провели «Флешмоб пам’яті». Активісти «Іскри» та волонтери, одягнені в чорне, розташувалися вздовж вулиці Лесі Українки та протягом 80 хвилин тримали в руках картини відомих художників міста і талановитої луцької молоді, присвячені Голодомору.
Поминальне богослужіння відбулося і в кафедральному Свято-Симеонівському соборі Бреста. У цьому прикордонному білоруському місті проживає велика українська громада, діє Генеральне консульство України, працює громадська організація «Просвіта Берестейщини імені Т. Г. Шевченка». Пом’янути жертви тоталітарного режиму в храм прийшли кілька сотень парафіян, активісти «Просвіти», віце-консул України в Бресті Роман Тершовчин, а також делегація журналістів з Волині, яка перебувала тут з робочою поїздкою.
Волинська область.