«Для України вкрай важливо вийти за межі євроатлантичного простору! Тому ми налаштовані, зокрема, і на налагодження ефективної співпраці з Асоціацією держав Південно-Східної Азії (АСЕАН)», — зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з делегацією Камбоджі на майданчиках Асамблеї Міжпарламентського Союзу (Inter-Parliamentary Union, IPU), що триває у м. Кігалі, Руанда. Також у розмові взяли участь члени парламентської делегації, народні депутати України: Артур Герасимов, Жан Беленюк та Ольга Руденко.

«У серпні цього року Верховна Рада України отримала статус спостерігача в Міжпарламентській Асамблеї АСЕАН», — повідомив він, додавши, що також Україна приєдналася до Договору про дружбу та співпрацю у Південно-Східній Азії, «що є важливим кроком у досягненні цілей Азіатської стратегії України».

Окрім того, Перший віцеспікер зауважив, що Україна отримала запрошення на парламентську асамблею в Камбоджу Asian Inter-Parliamentary Assembly: «Ми вже готуємо делегацію для найкращого представлення України та наших позицій».

«Важливою є й побудова міжпарламентського співробітництва та підтримка постійного політичного діалогу», — заявив Олександр Корнієнко, зазначивши щодо Королівства Камбоджа, то це питання продовольчої безпеки, а також торгівлі, що «сприятиме українському бізнесу у виході на зовнішні ринки, а отже — допоможе робити важливий внесок у підтримку та відновлення економіки України».

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко запросив делегацію Камбоджі взяти участь у Першому Парламентському Саміті Кримської Платформи.

Довідково.

10-14 жовтня делегація Парламенту України на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком перебуває з робочим візитом в Африці.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України