У сфері позашкільної освіти працює майже 2700 педагогів, які навчають і виховують понад 98 тисяч юних киян. Завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича «Діти — майбутнє України» 99,4% творчих об’єднань позашкільних навчальних закладів системи освіти фінансуються за рахунок бюджетних асигнувань, діти їх відвідують безплатно. На такі цілі в міському бюджеті на 2013 рік передбачені видатки на позашкільну освіту на суму 195,4 млн. грн. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж під час відвідання Малої повітряної академії.

Під час візиту він ознайомився з роботою закладу, поспілкувався з учнями і викладачами академії. Вихованці презентували роботу льотно-штурманських і стрілецьких гуртків, авіамодельного клубу «Термік» і автомодельного клубу «Моделіст». Також продемонстрували польоти радіокерованих вертольотів і літаків власного конструювання.

Цікаво, що в минулому навчальному році Мала повітряна академія разом з Малою академією наук були ініціаторами заснування й відкриття на паритетних засадах Міжнародного аерокосмічного центру. Його було створено як форму інтеграції зусиль фахівців, учених, науково-педагогічних і педагогічних кадрів, спрямовану на реалізацію державної політики підвищення ефективності використання аерокосмічного потенціалу України.

Малу повітряну академію було засновано як навчально-виробничий комбінат авіаційного профілю 1985 року. Понад 28 років заклад надає допрофесійну авіаційну підготовку слухачам віком від 6 до 23 років. Сьогодні академія проводить роботу з науково-технічного, дослідницько-експериментального, еколого-натуралістичного, гуманітарного, фізкультурно-спортивного, військово-патріотичного напрямків позашкільної освіти. Мережа закладу налічує 15 гуртків, охоплює більше 30 галузей науки.

Перший заступник голови КМДА зазначив, що міська влада приділяє значну увагу всебічному розвитку київських учнів, тому мережа закладів позашкільної освіти з кожним роком розширюється й удосконалюється.

«Всього різними формами додаткової освіти охоплено майже 98% учнів — понад 98 тисяч дітей відвідують різні секції й гуртки. Зокрема, в 39 палацах, центрах і будинках дитячої і юнацької творчості працює 3192 гуртки, в яких займається 74 081 дитина. Це 31,4% від загальної кількості учнів. У 54 ДЮСШ — 2240 навчальних груп, їх відвідує 10,21% від загальної кількості учнів. У 62 позашкільних навчальних закладах, які підпорядковуються департаменту культури КМДА, займається 21 898 вихованців», — зазначив Віктор Корж.

Вл. інф.