Про це розповів міський голова Роман Клічук. «Мусимо пережити зиму і перемогти. Добре, що маємо гарних друзів, які допомагають нам пройти всі важкі випробування війною.

Місто Ясси подарувало Чернівцям три потужні генератори. Будемо використовувати їх для живлення критичної інфраструктури. Це саме та підтримка, яка допоможе нам пройти важкий зимовий період.

Дякую за підтримку керівнику муніципалітету Ясс Міхаю Чіріці, а також за сприяння працівникам Чернівецької митниці», — каже Роман Клічук.

Також він розповів про те, що у ці дні для Чернівців придбано ще один новенький тролейбус.

«Місто придбало повністю новий тролейбус українського виробництва. Сучасний, з низькою підлогою та розумною підвіскою для користування людей з інвалідністю. Салон вміщує до 100 пасажирів, обладнаний валідаторами, крім того, що сьогодні дуже важливо, цей тролейбус має достатній автономний запас ходу, щоб проїжджати знеструмлені ділянки. Це перший із чотирьох тролейбусів, які ми плануємо закупити до кінця року», — зазначає чернівецький міський голова.

На вулицях міста під час війни з’явилося вже чимало комфортабельних комунальних автобусів від іноземних партнерів. А закупівля новеньких українських тролейбусів стане ще одним кроком для вирішення транспортної проблеми міста, де число мешканців, з урахуванням переселенців з регіонів, уражених бойовими діями, зросло на третину.
З’являється на вулицях міста і нова комунальна техніка, яка вже взялася за прибирання Чернівців від снігу.

«Активно працюємо над подоланням складних погодних умов, вже зараз на дороги виведено техніку, яка оперативно очищає дороги та тротуари від снігу. Все тримаємо під контролем», — додає Роман Клічук.

Чернівецька область.