З міркувань безпеки, в особливий період в умовах правового режиму воєнного стану захід проводили у форматі відеоконференції з урахуванням усіх можливих сценаріїв розгортання подій того дня, в тому числі з дотриманням правил безпеки в разі повітряної тривоги.

У заході взяли участь представники Громадської та Науково-експертної рад при Казначействі, громадських об’єднань, організацій, експертів, друкованих засобів масової інформації та інтернет-видань України.

Тетяна Слюз поінформувала про результати виконання Казначейством завдань та функцій у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів у 2022 році. Учасники заходу поставили очільниці відомства низку додаткових запитань.

Особлива увага присутніх цьогоріч була зосереджена на питаннях роботи електронних сервісів Казначейства, зокрема обслуговування розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів через систему дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства — Казначейство»; організації річного звітування та консолідованого фінансового звіту; проведення платежів у 2023 році за договорами, зареєстрованими в органах Казначейства у 2022 році; розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів та навчальних закладів на вкладних (депозитних) рахунках в державних банках, а також загалом організації робочих процесів в органах Казначейства в умовах війни.

Уже традиційно спілкування вийшло за межі часу, визначеного регламентом, однак було інформативним та конструктивним. Підсумовуючи результати заходу, Тетяна Слюз подякувала всім учасникам за зацікавленість роботою органів Казначейства, а казначеям України — за самовіддану і високопрофесійну працю, яка забезпечила планову та якісну роботу казначейської системи в умовах повномасштабної війни на території України, спровокованої підступним нападом з боку рф.

Вл. інф.