Приміщення розраховане на 488 корів. Уже мають третину планованого поголів’я. Частину стада сформували з племінних нетелей голштинської породи, яких закупили за кордоном. Як стверджує керівник «Ольвії» Володимир Краснюк, більша концентрація чистопородного поголів’я дійного стада забезпечить кращу якість молока і вищі надої. Відповідно матимуть більше продукції.

Вийти на проектну потужність планують за рахунок придбання високопродуктивного племінного молодняка та відтворення власного стада. У новому молочнотоварному комплексі — сучасний автоматизований доїльний зал, створено умови для безприв’язного утриманням корів. Будівлю споруджували протягом двох років. За цей час також придбали необхідне обладнання й завершили його монтаж.

Приватне сільгосппідприємство «Ольвія» створено у квітні 2003 року. Назву йому дала дружина керівника пані Валентина. «Ольвія означає щаслива, — — каже жінка. — Кому з нас не хочеться бути щасливим? Звідси й назва». З першого дня створення й упродовж усіх двадцяти років у господарстві постійно займаються тваринництвом.

Вінницька область.

Фото з сайту департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА.