На двох гектарах, де раніше було стихійне сміттєзвалище, вирощують малину в Іллінецькій громаді. Територію на околиці міста розчистили силами КП «Добробут».

Саджанці придбали за кошти громади. Висаджували їх працівники комунального підприємства. Вони і доглядають за плантацією.

Вирощений урожай ягід продаватимуть на ринках, а виручені кошти витрачатимуть на розвиток підприємства, йдеться у повідомленні на сайті громади.

Так само в Іллінцях раніше позбулися ще одного стихійного смітника. На його місці тепер яблуневий сад. Закладати його допомагали працівники закладів соціальної сфери. Вони ж беруть участь у збиранні врожаю.

Вирощеними яблуками забезпечують школи і дитячі садки. Про таку корисну ініціативу Іллінецької громади «Голос України» вже писав.

Голова громади Володимир Ящук розповів, що у них заробляють кошти на переробці сміття у ще один спосіб. Приблизно 250 контейнерів для побутових відходів встановлено у населених пунктах громади. Відходи доставляють на сортувальну станцію. Надалі частину з них переробляють на матеріал, з якого виготовляють тротуарну плитку.

Вінницька область.