Він розповів, що Чернівці перебувають у четвірці міст за відсотком виділених коштів на потреби ЗСУ. «Від початку повномасштабної війни Чернівецька громада спрямувала півмільярда гривень на обороноздатність України. Жодного запиту від військових підрозділів не проігноровано.

Навіть зараз виконавчий комітет міськради провів тендер на закупівлю дронів для однієї із військових частин на суму 4,6 мільйона гривень. Продовжуємо разом робити все необхідне для Перемоги.

Але місто теж має жити. Тому ще 1,3 мільярда гривень піде на оновлення водопровідної мережі Чернівецької громади. Їх виділять європейські партнери. Ці гроші не є кредитом, це безповоротна допомога. Кошти не заходитимуть на рахунки міськради, натомість європейські партнери забезпечать реалізацію програми з оновлення водопровідних мереж. Усе для того, аби мешканці Чернівців мали безперебійне і якісне водопостачання. Дякуємо», — каже Роман Клічук.

Також, за словами міського голови, Чернівці передали Дергачівській громаді на Харківщині 44 тонни продуктів харчування. Місто регулярно підтримує українців у при-
фронтових районах.

«Чернівецькі котельні готуються до нового опалювального сезону. Для цього не лише модернізуємо системи теплопостачання, а й дбаємо про забезпечення альтернативними джерелами енергопостачання.

У місті тривають ремонти доріг, тротуарів, скверів, тепломереж тощо, але пріоритет нашої громади —  допомога ЗСУ. Спільними зусиллями подолаємо ворога і подбаємо про достойне життя родин наших захисників.

Дуже сподобався дітлахам —  і місцевим, і з сімей переселенців — щойно відкритий скейтпарк. Відтепер цей простір у парку Шевченка є місцем відпочинку та щирих дитячих емоцій. До кінця місяця відкриють сквер на Соборці, у кінотеатрі «Чернівці» завершують капітальний ремонт», — розповів Роман Клічук.

Триває і розбудова міста. Міський голова розповів, що в Чернівцях будуватимуть багатоквартирні будинки для переселенців. 

«Це будівництво —  ініціатива уряду та європейських фондів. Нині надано 12 мільйонів євро. Ми виділили землю ще в 2022 році на будівництво двох будинків. Наразі йдуть процедури проєктні, узгодження: на скільки поверхів мають бути споруди, який має бути паркінг і таке подібне. Зараз усе впирається в технічний бік», — зазначив очільник міста.

Прокоментував Роман Клічук рішення щодо заборони звучання російського культурного продукту в громадських місцях Чернівців і відповідальність за звучання російської музики.

«Особисто я вважаю, що це рішення має поки що превентивний характер. Упевнений: у Чернівцях живуть свідомі люди, які розуміють, що в країні йде війна. Якщо будуть використовувати російську музику, будемо вживати заходів спільно з правоохоронцями й інспекцією, яка працює в місті. І вирішуватимемо, якою буде відповідальність», — наголосив Роман Клічук.

Чернівецька область.

Фото Сергія Зарайського.